BLOGG

Möt oss på MR-dagarna!

Discover Chatten

Scroll for more

Hjälp oss stödja barnen

Donera nu

Möt oss på MR-dagarna!

Idag startar årets upplaga av Mänskliga Rättighetsdagarna. Forumet arrangeras 17-18 november på Conventum i Örebro. Lina H från oss på Bufff föreläser imorgon fredag kl. 09.00-10.00 i Teaterkaféet under rubriken ”Pappa i fängelse, vem ser till mina rättigheter?” tillsammans med Erikshjälpen och Räddningsmissionen. Ur programmet: Vi vill redogöra för vad forskning säger och framför allt lyfta barns egna röster utifrån vår nya rapport ”Man måste få veta – Barns röster om att ha en frihetsberövad familjemedlem”.

”Alla måste få ha nån att prata med om sånt här, annars är inte alla barn lika mycket värda”, säger en 13 årig flicka om det bristande stödet i Sverige.

Sverige behöver bli bättre på att lyssna på barn. Inte minst på de barn som lever i utsatthet med vuxna som brister eller inte finns närvarande. Många barn som har en frihetsberöad familjemedlem känner sorg, ilska, oro, skuld, skam och saknad. Ändå är det många barn som upplever att de inte blir sedda och lyssnade på. Var du bor i Sverige kan idag vara högst avgörande om du som barn erbjuds något stöd. Detta kan vi inte acceptera. Med hjälp av barnens röster och med över 20 års erfarenhet av att möta målgruppen vill vi öka förståelsen för hur rätt stöd och hjälp kan vända psykisk ohälsa till trygghet och framtidstro

Missa inte det!

Vi är också med som utställare, så om du är på plats, kom gärna förbi och säg hej!

Bufff Örebro hittar du på utställningsplats 11.

Foto: MR-dagarna