OM OSS

Hur jobbar vi?

Hjälp oss hjälpa barn och unga

Stöd Bufff nu!

Vi lyssnar alltid på barn och ungdomar

Vi som jobbar på Bufff har träffat många barn och lyssnat på deras berättelser. En del av oss har också själva växt upp med en familjemedlem i fängelse.

Till oss kan man ringa, mejla, chatta eller komma och prata med någon vuxen. På någon av våra olika lokalföreningar kan man träffa andra barn och ungdomar i liknande situation. Ibland träffas vi hos oss och leker och fikar. Ibland gör vi utflykter eller hittar på andra saker tillsammans. Här hittar du din närmaste Bufff,

Till din lokalförening

Vi berättar inte för andra

Vi berättar inte vidare för andra vad du berättat för oss. Det kallas för tystnadsplikt. Enda undantaget är om vi ser att någon gör dig illa, men då kommer vi alltid att prata med dig först. Detta kallas för anmälningsplikt.

Det här gör Bufff lokalt

Aktiviteter tillsammans med vuxna

Samtalsstöd, du som vuxen kan komma på ett enskilt samtal eller tillsammans med dina barn. Om du bor långt ifrån en av våra lokalföreningar kan du alltid boka upp ett digitalt möte, kontakta ditt närmaste lokalkontor.

Öppet Hus kan du pyssla, leka och träffa andra som också har en familjemedlem i fängelse. Vi bruka fika eller äta mat tillsammans så du behöver inte tänka på att ha ätit innan. Hos oss är allting gratis.

När vi har Familjeaktiviteter så gör vi en utflykt tillsammans. Det kan vara allt ifrån djurpark och grillkalas till skidutflykt, bio eller bad. Här får hela familjen delta.

Aktiviteter/stöd utan vuxna

Enskilt samtal, till Bufff kan du komma för att prata med en av våra familjestödjare. Det kan kännas skönt att få prata med någon som vet hur det kan vara att ha en förälder eller ett syskon i fängelse, häkte eller inom frivården.
Ett samtal kan du boka på flera olika sätt, du kan ha ett samtal i en av våra lokaler, be oss komma till dig, prata med oss digitalt eller chatta.

I Ungdomsgruppen träffas vi som är mellan 13-18 år. Ibland hänger vi bara på Bufff, pratar och har det mysigt. Ibland hittar vi på roliga saker och testar nya aktiviteter. Bio och höghöjdsbana är bara några exempel. Det viktiga är att ni själva får vara med och bestämma!

Till FF-gruppen kan du komma som inte ännu blivit tonåring men ändå är stor nog att åka själv till oss. Där brukar vi som är 10-12 träffas och hitta på roliga aktiviteter tillsammans precis som i ungdomsgruppen. Ni får själva vara med och hitta på vad vi ska göra.

Filmträffar har vi också ibland. Vi tittar på filmer som handlar om hur det kan vara att ha en familjemedlem i fängelse. Vi brukar också prata och göra lite övningar tillsammans.

I vår Stödgrupp träffas vi i grupp, barn/ungdomar och ses flera gånger under terminen. Du kan delta i stödgrupp både digitalt och fysiskt. Stödgrupper startas efter behov. Vill du veta mer kan du kontakta det Bufff som ligger närmast dig. För digitalstödgrupp kontakta stodgrupp@bufff.se

Till din lokalförening

Du kan också boka tid för att prata med en av oss på Bufff.

Det här gör Bufff Sverige

Vi håller ihop alla lokala Bufff:arna ute i landet och ser vem som kan göra vad. Vi försöker tillsammans att påverka politiker och myndigheter så att det ska bli så bra som möjligt för barnen. Vi jobbar också tillsammans med  andra barnrättsorganisationer Europa för att dela med oss av bra saker som vi kan låna eller kopiera av varandra. Vi samverkar även i kampanjer och projekt.

Stöd oss så stöder vi barn och unga!