Vi finns för dig

Hos oss möter du trygga vuxna som vet hur det är att ha en förälder eller ett syskon i fängelse, häkte eller frivård.

Vad kan du göra på Bufff?

Ditt lokala Bufff hittar du i toppmenyn högst upp på sidan eller här.

Via telefon, digitalt möte och chatt finns vi tillgängliga i hela landet!

Enskilt samtal

STÖDSAMTAL

Det kan vara skönt att prata med någon som har erfarenhet av att möta barn och familjer som har en frihetsberövad familjemedlem. Vi vet att man kan ha många frågor när en familjemedlem frihetsberövas och att det kan vara skönt att sätta ord på alla känslor.

Välkommen att boka stödsamtal med en av våra erfarna familjestödjare, vänd dig till närmaste lokalkontor för att boka en tid.

Digitalt samtal

Om du har svårt att ta dig till ett lokalkontor eller bor långt ifrån kan du boka upp ett digitalt stödsamtal med oss.

Det kan vara skönt att prata med någon som har erfarenhet av att möta barn och familjer som har en frihetsberövad familjemedlem. Vi vet att man kan ha många frågor när en familjemedlem frihetsberövas och att det kan vara skönt att sätta ord på alla känslor.

Kontakta Bufff Stockholm för att boka ett digitalt stödsamtal via stockholm@bufff.se eller ring på 08-50129310.

Chatt

Chatten är för dig som är barn eller ungdom och har en förälder eller ett syskon i fängelse, häkte eller frivård.

Det kan kännas svårt och man kan ha mycket frågor och känslor som snurrar runt, när ens förälder eller syskon frihetsberövats, då kan det vara skönt att chatta med någon på Bufff som har erfarenhet av att möta barn och unga i likande situation.

Inga frågor är fel och det du berättar för oss stannar hos oss, vi har tystnadsplikt och du kan alltid vara anonym.

Välkommen att chatta med oss!

Glöm inte att det är aldrig ditt fel och du är inte ensam!

Barn- och Ungdomsgrupper

När vi träffas tillsammans i våra olika barn och ungdomsgrupper, brukar vi äta tillsammans och göra någon rolig aktivitet. Ibland är vi kvar på Bufff och bara hänger, spelar spel, bakar eller ser på film och ibland gör vi något kul på stan eller testar nya aktiviteter. Det kan också vara skönt att träffa andra och bara snacka om det som är svårt. Vad vi gör brukar vi bestämma tillsammans.

Alla gruppaktiviteter på Bufff är helt gratis och om du behöver hjälp med kostnaden för resa hem med buss och tåg så ordnar vi det.

På Bufff erbjuder vi både grupper för dig som är 9-12 och dig som är 13-18, vi brukar kalla grupperna FF och UG.

En del har varit med ett tag i våra grupper och för andra kanske det är första gången. Om du vill eller går i tankar att börja i en av våra grupper så kan vi ses innan så att du får se lokalen och veta lite mer om vad som händer på våra träffar.

Hör av dig till ditt närmaste lokalkontor för att höra om de har en grupp för dig!

Aktiviteter

Det kan vara tufft när en familjemedlem frihetsberövats, ekonomin kan påverkas och energin kanske inte alltid finns för att barnen ska kunna få en rolig stund.

Bufff anordnar aktiviteter och utflykter för hela familjen regelbundet.

Om ni som familj inte tidigare deltagit i våra aktiviteter, men skulle önska det så vill vi gärna att du tar kontakt med oss så att vi först får träffa hela familjen.

För att se vilka aktiviteter och utflykter som finns planerade, titta på aktivitetskalendern under ditt närmaste lokalkontor.

 

Stöd oss så stöder vi barn och unga!