BLOGG

Välkommen till Slutkonferens!

Discover Chatten

Scroll for more

Hjälp oss stödja barnen

Donera nu

Välkommen till Slutkonferens!

“Syskon är utsatta. Vuxna behöver hjälpa och inte vara rädda.” – syster 15 år

Syskon till unga frihetsberövade uppmärksammas sällan, vilket till viss del beror på att det saknas kunskap hos de som på olika nivåer möter barn och ungdomar. Med detta 3-åriga Arvsfondsprojekt vill vi höja syskonens röster och sprida kunskap om deras behov samt rätt till stöd.

För att på bästa sätt dela med oss av alla den kunskap projektet har samlat på sig under åren bjuder vi nu in er alla till Slutkonferens!

Under konferensen kommer ni få ta del av projektets resultat, insikter och erfarenheter. Vi kommer även presentera de verktyg vi tagit fram med och till målgruppen. Vårt fokus kommer ligga på att lyfta syskonens erfarenheter och för att göra detta på bästa sätt har vi, bland annat, ett syskon på plats som kommer dela med sig av just sin berättelse.

Konferensen bjuder även på en utställning som skildrar syskonens verklighet genom deras egna berättelser. Dessa har även legat till grund för och bidragit till den utökade kunskapen.

“När du har ett barn som lever ett kriminellt liv så är det så många som tycker illa om han och det han gör. Det gör så att en mamma måste älska det barnet extra mycket. Vilket gör att jag som syskon glöms bort.” – syster 17 år

Konferensen kommer att hållas i Stockholm den 4 oktober, men kan du inte delta på plats finns det möjlighet för digital medverkan. För mer information och anmälan, klicka dig vidare på länken nedan.

Välkommen till projekt Bryta Mönsters slutkonferens!

Länk till anmälan för Slutkonferensen: https://slutkonferens-bryta-mnster.confetti.events/

Länk till handboken om syskon till unga frihetsberövade: https://bufff.se/wp-content/uploads/2024/02/Handbok-yrkesverksamma.pdf

För frågor kring konferensen eller mer information om projekt Bryta Mönster, kontakta projektledare Frida på frida@bufff.se eller konferens@bufff.se